Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10226 – Cap a un nou model de governança

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.2 Canvi d'època A.02.2.3 Pensament global, acció local Temes

Els reptes d’una dimensió global, que afecten tot el planeta, ho fan de forma diferent a cada país, a cada territori i ha de ser diferent, doncs, l’aplicació de solucions globals, que han de ser interpretades localment a partir de les condicions específiques de cada cas. Es fa imprescindible elaborar una alternativa intel·lectual, política i econòmica a la governança mundial vigent i, alhora, definir els àmbits locals en els que sigui més fàcil definir i aplicar les actuacions concretes que permetin superar els grans reptes d’aquest segle.

 

Pensar globalment i actuar localment es converteix en una màxima aplicable a cada gran repte i en cada situació concreta. En aquesta nova era que estem començant, el pensament global s’ha de traduir necessàriament en un nou model de governança que tingui incidència real en tot el planeta, amb unes competències delegades per tots els estats i que marqui les grans línies d’actuació en tots els àmbits que afecten l’equilibri entre l’espècie humana i el planeta Terra.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

Sigues el primer a deixar un comentari!

Notificació de
wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència