L’alimentació d’aquesta població i la generació d’excedents per ajudar a reduir els efectes de la fam i de la desnutrició en altres parts del planeta esdevé un altre dels grans reptes del futur immediat. Catalunya és un territori prou petit com per aplicar estratègies de “km 0” en tota la cadena alimentària i és prou divers i variat orogràficament i climatològicament com per produir tota la varietat de productes que assegurin una dieta sana i equilibrada per a tota la seva població. Alhora, els seus recursos naturals i la millora de les tècniques de producció alimentària per mitjans naturals permet creure que serà possible produir la quantitat d’aliments necessaris per cobrir aquestes necessitats.
Feu un comentari
2 Comentaris al tema "Tema 30606 – Cadena alimentària i estratègies de “km. 0”"
Heu d'iniciar la sessió per a comentar el tema.
Heu d'iniciar la sessió per a comentar el tema.
Aquí veig una oportunitat de mitigar problemes socials de les persones que per diversos motius (atur crònic, immigració, manca de qualificacions professionals) estan necessitades d’una renda bàsica universal (tractada en altres seccions). Crec que seria una bona idea establir un règim d’arrendament a llarg termini de trossos de terra a aquestes persones, amb l’obligació contractual de cultivar-la i proporcionant-los una xarxa de distribució independent de les grans cadenes comercials. Això potenciaria l’alimentació de proximitat, tot proporcionant una raó de ser i sentit d’utilitat a les persones amb dificultats.
En Josep Pla ja fa molt de temps (en “El que hem menjat”, si no vaig errat de memòria) va deixar escrita una bona idea – el menjar, com menys viatgi, millor.