Congrés Participatiu Catalunya i Futur

EL CONGRÉS PARTICPATIU CATALUNYA I FUTUR PRESENTA LES CONCLUSIONS DE LA FASE D’EXPERTS

categoria

Novetats

Catalunya laboratori del Segle XXI

EL CONGRÉS PARTICPATIU CATALUNYA I FUTUR PRESENTA LES CONCLUSIONS DE LA FASE D’EXPERTS

Més de cent experts han participat en l’elaboració de les conclusions del Congrés Catalunya i Futur  que el proper dimarts 3 de març a les 18,30 seran presentades a l’Auditori de la Cambra de Comerç.

Els treballs aprofundeixen en el reptes que tindrà davant la Catalunya actual els propers anys i en les estratègies més adequades per afrontar-los i convertir-los en oportunitats. Han estat elaborats en el transcurs de quasi cent taules rodones i debats celebrats arreu del territori i ara es recullen en un llibre que serà distribuït en el transcurs de l’acte del proper dimarts.

El Congrés Cat-Futur pretén complir una missió semblant a la que va representar el Congrés de Cultura Catalana entre 1.975 i 1.977. Ha ordenat les seves propostes en cinc apartats diferents:

  1. Catalunya en el món del segle XXI
  2. Economia
  3. Educació, universitat, coneixement i recerca
  4. Salut, estat del benestar, justícia social, cultura i mitjans de comunicació
  5. L’equilibri de la natura

La següent fase de Cat-Futur en què ja s’està treballant serà bàsicament participativa i es centrarà en l’elaboració i el debat d’una cinquantena de projectes, el desenvolupament dels quals es considera d’especial interès per els propers anys. El poble català, al llarg de la seva història ha superat moltes dificultats i amenaces i té la capacitat de seguir-ho fent afrontant amb confiança els nous desafiaments. En frase afortunada de Marina Subirats Catalunya és un laboratori del segle XXI.

Impulsat pel grup Exigents.cat el Consell de Cat-Futur va configurar el seu Consell Executiu amb Eudald Carbonell com a President i les vicepresidències de Joan Domènec Ros (president de l’IEC), Miquel Strubel (President de la Fundació del Congrés de Cultura Catalana), Núria Carrera (vicepresidenta de la Intercol·legial del Col·legis Professionals), Josep Ferrer (vicepresident de l’Associació d’ex Rectors Laude) i Pere Pugès d’Exigents..

Les diferents àrees en què ha treballat el Congrés han estat coordinades per Josep Amat, Alícia Casals, Josep Ferrer, Montserrat Gimeno, Miquel Puig, Jordi Augusto, Pere-Oriol Costa, Ramón Font, Esteve León, Marina Subirats, Núria Carrera, Adelina Escandell, Marina Geli, Jaume Miranda i Imma Tubella.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Cerca